‘Is het wereldrecord verbroken? Oh, okee…’

guinness world records

Guiness wereldrecordDe kans is groot dat het Den Hartogh Ford Museum opnieuw het wereldrecord ‘langste parade van klassieke wagens’ gaat behalen. Zeker nu Koen Blok deze maand erachter gekomen is dat de Mexicanen het record in oktober 2014 verbroken hebben.

Het was even slikken voor Blok. Hem was niet verteld dat de Mexicanen nu de wereldrecordhouders zijn en dus nog in de veronderstelling dat het wereldrecord ‘langste parade van klassieke wagens’ nog op naam stond van het Den Hartogh Ford Museum. ‘Ik weet wel dat er jarenlang diverse pogingen zijn ondernomen het wereldrecord te verbreken, maar ik heb niet meegekregen dat het iemand is gelukt’, zegt Blok verbaasd.

Helaas voor Blok en het Ford Museum de organisatie ‘History Latinoamérica’s’ dubbel en dwars gelukt het uit 2002 stammende wereldrecord te verbreken, zo blijkt uit deze verklaring van Guiness World Records. Met maar liefst 1674 klassiekers achter elkaar reden ze door de straten van Mexico-stad, wat bijna een verdubbeling is van het Nederlandse record dat bestond uit een parade van 948 klassieke wagens.

[embedvideo type=”youtube” id=”BaGsiRD8cP8″]

 

Ruim 250.000 mensen waren er bij in Mexico-stad in 2014. Ondanks de hete temperaturen waarin de klassiekers moesten rijden, zagen zij de langste parade van klassieke wagens die ooit gehouden is. Elke klassieker was minimaal dertig jaar oud en iedere eigenaar had de originele registratie bij zich.

Op de vraag of het Den Hartogh Ford Museum weer wereldrecordhouder ‘langste parade van klassieke wagens’ wil worden antwoord Blok stellig: ‘Die kans zit er zeer zeker in! Volgend jaar bestaat het Ford Museum 20 jaar, dus dat zou geweldig zijn als we het wereldrecord dan terugpakken van die Mexicanen. Ik ben dan ook al hard aan het nadenken over hoe we dit kunnen organiseren, want we hebben zeker wel 2000 klassiekers nodig.’

[box style=”1″]

Helpen we het Ford Museum dit record terug te pakken?

Zetten we het wereldrecord ‘langste parade van klassieke wagens’ weer op Nederlandse naam? Wilt u meedoen met uw klassieker of de organisatie te helpen alles in goede banen te leiden? Reageer dan hieronder, zodat het Ford Museum de belangstelling kan peilen! We houden u op de hoogte. [/box]