Heeft u een foto van de auto van opa?

De auto van mijn opa

De auto van mijn opaHoe zagen de eerste Brabantse wagens eruit? Wie reed de eerste truck in het dorp? Hoe zagen de eerste bussen eruit? En welke ‘luxe waoge’ had de directeur? Op de website ‘De auto van m’n opa’ staan vele foto’s en verhalen.

De Brabanders achter deze website zijn geïnteresseerd in Brabantse auto’s en motoren die tussen 1906 en 1951 rondreden. Ze zoeken naar foto’s en horen graag de bijbehorende verhalen. Alleen wat maakt bijvoorbeeld een T-Ford nou Brabants?

Blijkbaar is dat het kenteken, want dat gaf in die periode aan waar je vandaan kwam. Elke provincie had zijn eigen letter, voor Noord-Brabant was dat de N. Daardoor zijn op foto’s de Brabantse kentekens makkelijk te herkennen. Er zijn maar liefst 100.000 ervan uitgegeven tussen 1906 en 1951. Die gegevens zitten in een database, maar het is onbekend om wat voor auto het ging. En dat wil het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) nu graag weten.

Het BHIC roept mensen op om foto’s van auto’s en motoren in te sturen, het liefst met de verhalen erbij. Op de website ‘De auto van m’n opa’ publiceren ze de mooiste verhalen en foto’s. Dus heeft nog een mooie foto gevonden in het familiealbum van de auto van opa, eentje van voor 1951, stuur die dan naar het BHIC. Het liefst met een mooi verhaal natuurlijk. En bent een autokenner, help hen dan deze mysteries te ontrafelen.

[box style=”1″]

Opa, wat is het verhaal van uw klassieke wagen?

Een deel van onze lezers zijn zelf al opa. Dus kom op opa! Vertel ons uw verhaal. Oma mag natuurlijk ook over haar klassieke auto vertellen, net als pappa en mamma.

Deel uw foto met verhaal hieronder via facebook. De mooiste inzendingen belonen we met een fles VSpe Power Plus of een fles Extra Cool. [/box]