Millers Oils motorsport

Vraag het Dr. Millers

Motorsport – Millers Oils

Gedreven door onze obsessie om zeer innovatieve producten te produceren die uitstekende eigenschappen bezitten zoals vermindering van wrijving. Millers Oils, de meesters van lage wrijving technologie, zijn verheugd de lancering aan te kondigen van hun nieuwe en verbeterde generatie van de concurrentie race oliën. Zij hebben nu in hun programma opgenomen de multi bekroonde NANODRIVE met speciale ultra lage wrijving technologie.

Persoonlijk advies

Nano Drive

De nieuwe lijn met producten biedt twee niveaus van prestatiekenmerken.

De verschillende niveaus leveren aanzienlijk verbeterde prestaties en verbeterde eigenschappen wat betreft wrijving.  Hierdoor onderscheiden wij ons boven de concurrentie en onze eigen huidige motorsport producten.

De nieuwe productlijn omvat zowel semi-synthetisch en volledig synthetische varianten, die speciaal zijn ontwikkeld om aanzienlijk betere prestaties te geven aan uw motor.

Voordelen van deze nano olie:

  1. Deze volsynthetische triple ester nano olie genereert aanzienlijk minder wrijving en hitte. Laboratorium tests hebben uitgewezen dat er nog eens extra 15% vermindering in wrijving en 17% minder slijtage plaatsvind in vergelijking met de vorige prijswinnende NT range.
  2. De NANO drive olie vermindert slijtage van de onderdelen en bevordert een langere levensduur van de motor.
  3. De NANO drive olie verhoogt het vermogen en koppel, superieure anti-wrijving en anti-slijtage eigenschappen.
  4. De NANO drive olie verbetert de betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Waarom kiezen voor Millers Oils?

  • Automotor olie die ongeëvenaarde bescherming en prestaties biedt
  • Olie speciaal ontwikkeld voor motorsport dat u voorsprong zal geven op uw concurrentie
  • Brandstof additieven die het verschil kunnen uitmaken tijdens een wedstrijd tussen de 1e en 2e plaats.
  • Versnellingsbakolie, hydraulische olie en vele andere smeermiddelen perfect voor optimale prestaties. Oftewel een breed assortiment aan producten waar u uit kunt kiezen

een voorbeeld van een typische 5w40 motorolie.
Deze grafiek toont de film, wrijving en temperatuurniveaus van een typische 5W40. De blauwe lijn geeft heel duidelijk aan dat de wrijvingscoëfficiënt op hetzelfde niveau blijft.

CFS 5W40 NT + nieuwe formulering

Wat we kunnen zien in de resultaten van onze CFS 5W40 met de nieuwe Nano Treatment is dat er een aanzienlijke daling is van frictiewaarden.

Dit betekent dat er minder weerstand is binnenin de motor wat leidt tot meer vermogen en een lager gebruik van energie en brandstof.

De daling van de wrijving is te danken aan onze nieuwe en unieke, nano technologie behandeling. Wanneer de wrijving zakt naar het laagste punt, wordt dit haar activerings punt. Dit betekent voor wat betreft de wrijving het niet uit maakt hoe vaak de motor wordt gestart.

een voorbeeld van een typische 5w40 motorolie.
Deze grafiek toont de film, wrijving en temperatuurniveaus van een typische 5W40. De blauwe lijn geeft heel duidelijk aan dat de wrijvingscoëfficiënt op hetzelfde niveau blijft.

Suspension NT+

Ons eerste uitstapje in het toevoegen van de unieke NANODRIVE NT + technologie in een brede waaier van ultra-lage wrijving ziet u terug bij ons product Suspension NT+. Deze producten zijn uitvoerig getest en bieden uitstekende bump en rebound kenmerken en draagt aanzienlijk bij ​​aan een uiterst soepele vering werking.

Beschikbare viscositeiten:

Suspension 2.5 NT +, Suspension 5 NT +, Suspension 7,5 NT +, Suspension 10 NT +, Suspension 15 NT+, ZFS 10W50

ZFS 10W50 is ook een mooi voorbeeld van een nieuwe toevoeging aan de productlijn en is speciaal ontworpen voor high prestaties motorfietsen. Dit product voldoet aan de exacte normen van de API SL, JASO MA en MA2.

Dakar 2017

Afgelopen januari vond de Dakar Rally weer plaats. Volgens organisator ASO was dit de zwaarste editie ooit op Zuid-Amerikaans grondgebied die is gereden.

Millers Oils heeft chauffeur Martin Prokop gesponsord, hij heeft de gehele rally uitgereden en in het eindklassement een 11e  plaats veroverd. Martin Prokop is een coureur met heel veel passie, hij heeft zijn eigen auto gebouwd zonder behulp van grote teams. Martin Prokop heeft tijdens de rally gebruikt gemaakt van onze Millers Producten.

Hierbij de reactie van Martin Prokop: Thanks for the support Millers Oils Ltd! Have been using your fantastic nanodrive oils since 2010 in WRC, Circuits and Dakar…never had a single issue with engine, gearbox or differential.

Gerelateerde producten