Millers oils

Wie zijn wij? En waar staan wij voor?

Millers Oils – Sinds 1887

Millers Oils ontwikkelt en levert al meer dan een eeuw lang geavanceerde smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassieke wagens, racewagens, bedrijfsvoertuigen, motorsport en industriële toepassingen. Voor onze klanten zijn wij niet alleen leveranciers van geavanceerde formules. Millers Oils is de partner met het idee voor de toekomst.

bekijk ons assortiment

Productontwikkeling en onderzoek

De eisen voor voertuigen en machines worden elke dag strenger en de druk wordt hoger en judi online hoger. Daarom investeert Millers Oils veel in productontwikkeling en onderzoek. Betere prestaties, hogere efficiëntie, lagere kosten – niemand begrijpt dit beter dan Millers Oils. Wij bieden creatieve oplossingen voor praktische problemen. Innovatie is altijd de motor van ons familiebedrijf. Het resultaat is een breed assortiment van hoogwaardige producten waarmee uw voertuig veiliger en beter presteert onder alle weersomstandigheden. Millers Oils is ISO9001 gecertificeerd en lid van FPAL, UKLA, UEIL waarmee de kwaliteit van de olie en smeermiddelen wereldwijd gegarandeerd wordt.

Millers Oils Benelux

Millers Oils Benelux is de importeur voor Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf wordt vanuit Nederland geleid door Casper Hanken. Het bedrijf startte in 1998 met 35 producten. In de loop der jaren is het assortiment voor de Benelux verveelvoudigd. Niet alleen het aantal producten, ook het aantal dealers nam toe. Klanten kunnen bij steeds meer garages terecht voor de producten van Millers Oils.

bekijk ons assortiment

Millers Oils LtdMillers Oils sinds 1887

Al sinds 1887 is Millers Oils een onafhankelijk familiebedrijf. Het hoofdkantoor staat in Brighouse, Engeland. Hier worden de smeermiddelen wereldwijd gedistribueerd. Door de jaren heen heeft Millers Oils diverse successen behaald. Zo lanceerde Millers Oils de eerste motorolie voor wagens die rijden op diesel. Ook ontving het bedrijf maar liefst 2x van het Britse instituut voor transportmanagement ‘Best Aftermarket Lubricants’ award en in 2005 de prestigieuze award ‘Motorsportbedrijf van het jaar’.

Introductie John. W. Miller

In 1887 kocht mijn grootvader John W. Miller, het bedrijf dat we tegenwoordig kennen als Millers Oils. In 1889 schreef hij al zijn klanten een brief om hen te bedanken voor hun vertrouwen en om te voorspellen: “Men zal altijd blijven kiezen voor de kwaliteit van mijn olie.”

Nu, drie generaties en zo’n 130 jaar later is de Miller familie nog altijd actief betrokken bij het bedrijf. Op mijn schouders rust de taak om te verzekeren dat deze brandende passie voor kwaliteit en vernieuwing het fundament blijft onder alles wat wij in ons bedrijf doen. We hebben er geen specifiek belang bij om de grootste te worden, wel een stuwende ambitie om de beste te zijn.

Door de jaren heen heeft Millers Oils nauwgezet producten ontwikkeld die niet alleen de benodigde verzorging van uw geliefde klassieke voertuig bieden, maar dit niveau zelfs ruimschoots overstijgen. Dit ziet u volledig weerspiegeld in de ontwikkeling van onze nieuwe lijn van Classic olieproducten en verzorgingsproducten. Hiermee levert Millers Oils een waardevolle en blijvende contributie aan de vóórtdurende bescherming van ons kostbare gemotoriseerde erfgoed. Onze nieuwe lijn van vintage en classic oliën combineert de meest recente ontwikkelingen in smeer-technologie met de specifieke viscositeitseisen die uw klassieke voertuig nodig heeft. Zo kan uw geliefde bezit maximaal presteren terwijl het hoogst haalbare niveau van bescherming gewaarborgd is

Ik dank u voor het overwegen van Millers Oils Classic Olieproducten voor uw kostbare voertuig. Simpel gezegd; u kunt geen betere keuze maken. Net als vroeger, kan ik u nog altijd verzekeren dat u sterk aan mijn olie gehecht zult raken.

Andrew Miller M.B.E