Millers Oils: olie voor klassiekers

Vintage, veteraan, oldtimers & youngtimers

Bij Millers Oils zijn we trots op onze producten, die met veel liefde, kennis en passie zijn samengesteld voor klassieke auto’s van alle leeftijden. Om onze klanten nóg beter van dienst te zijn hebben we aparte lijnen ontwikkeld voor vintage auto’s, youngtimers en oldtimers. Zodat de klassieke auto’s – en daarmee een stukje geschiedenis – op hun mooist blijven. 

Vintage auto’s en veteranen

Volgens het woordenboek laat een vintage of veteraan auto zich het beste definiëren als ‘een oud model auto, gebouwd tussen 1919 en 1930’. Vandaag de dag zijn de leeftijdsgrenzen iets vervaagd, en is er nog wel eens discussie over wat een ‘vintage’ wagen is en wat niet. Een ding staat echter buiten kijf, en dat is dat de schoonheid van een vintage of veteraan auto ligt in the eye of the beholder – dat van de liefhebber.

Millers Oils deelt de passie van vintage liefhebbers, en begrijpt de aandacht en tijd die het kost om een dergelijke auto te verzorgen, te beschermen en te behouden. En de rol die hoogwaardige smeermiddelen hierin spelen. Met dat in gedachten hebben we een Miller Oils smeerolielijn ontwikkeld speciaal voor vintage en veteranen motoren.

 

Millerol Monograde Motorolie

SEA viscositeit 30, 40 & 50

De Millerol Monograde motorolie is gemaakt van non-detergente mineralen, speciaal voor motoren met strainers of basis filtersystemen. De motorolie is behandeld met additieven om weerstand te beiden tegen oxidatie en slijtage. Uniek voor vintage en veteranen auto’s!

Verkrijgbaar met viscositeit 30, 40 en 50.

Vintage Green Gear Olie GL I

SEA viscositeit 90 & 140

De Vintage Green Gear versnellingsbakolie is eveneens op mineralen gebaseerd en daarom extra lief voor vintage en veteraan motoren. De olie is daarnaast voorzien van een aantal additieven welke specifiek zijn gericht op het voorkomen van roestvorming.

De olie bevat geen toevoegingen voor extreme druk.

Verkrijgbaar met viscositeit 90 & 140.

Oltimers & Youngtimers

Net als bij vintage auto’s, verschilt de definitie van een ‘klassieker’ nogal eens tussen landen, organisaties en evenementen. Volgens de HMRC is iedere auto ouder dan 15 jaar een klassieker. Wij noemen dit een ‘youngtimer’ – een klassieke auto met vaak een iets vriendelijker prijskaartje; een oldtimer is doorgaans 30 jaar of ouder.

De markt voor klassiekers is momenteel sterker dan ooit, doordat steeds meer liefhebbers een klassieke wagen aanschaffen en deze met veel liefde en passie een nieuw leven geven. Dat dit verder gaat dan het simpelweg bewaren van de auto moge duidelijk zijn; een oudere auto heeft vaker wel dan niet gebreken en moet opgeknapt worden – het liefst zonder de originele specificaties en karakteristieken te verliezen

Pistoneeze Monograde Motorolie

SEA viscositeit 30, 40 & 50

De Millers Oils Pistoneeze lijn is speciaal geformuleerd om aan de eisen van klassieke wagens met een modern filtersysteem te voldoen.
De Pistoneeze motorolie is een op mineralen gebaseerde olie en beschermd moeiteloos tegen slijtage en oxidatie. De olie is tevens geschikt voor vintage en veteraan auto’s met een modern filtersysteem.

Verkrijgbaar met viscositeit 30, 40 en 50.

Classic Mini Olie 20w50

Trotse eigenaar van een klassieke mini? Dan is deze multigrade minerale motorolie, speciaal ontworpen voor klassieke Mini’s, met een geïntegreerde versnellingsbak zeker geschikt.

De olie zorgt voor uitstekende motorprestaties in combinatie met soepel schakelen. Bovendien zal de levensduur van de Mini aanzienlijk verlengt worden doordat deze olie de motor en versnellingsbak optimaal beschermd.

Bekijk hier onze volledige lijnen voor oldtimers en youngtimers.