Weeralarm! Pas op voor oververhitte motor

Millers Oils stand

Millers Oils standDiverse weerinstituten melden dat de zomerse temperaturen niet alleen aanhouden, maar ook nog eens verder zullen stijgen. Nog zeker een week zal het tussen de 25 en 30 graden zijn. En op sommige plekken zelfs warmer dan dat. Voorkom daarom tijdig een oververhitte motor en pas uw koelvloeistof aan.

De komende dagen zal het weer ideaal zijn voor toertochten en andere evenementen, maar het betekent tevens dat het uitkijken geblazen is met de temperatuur van uw motor. Regelmatig koelvloeistof bijvullen of een temperatuurverlager zoals Extra Cool toevoegen is geen overbodige luxe.

Kookpunt naar 180 graden

Wilt u zeker geen problemen hebben met de motortemperatuur, dan is het vervangen van de reguliere koelvloeistof vervangen door waterloze koelvloeistof van Evans een goede optie. Dat voorkomt gegarandeerd dat uw oldtimer een oververhitte motor krijgt.

Het kookpunt van water is 100 graden Celsius. Doordat deze speciale koelvloeistof geen water bevat, is dit probleem opgelost. Het kookpunt van Evans waterloze koelvloeistof is dan ook 180 graden Celsius. En dat is een temperatuur die uw oldtimer niet snel of eigenlijk niet zal bereiken.

[embedvideo type=”youtube” id=”t7PykrgzWPQ”]

 

Onze speciaal getrainde dealers zijn u deze dagen graag van dienst om u te helpen overstappen op Evans waterloze koelvloeistof. Wilt u eerst meer weten? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of neem contact op met Dr. Millers.

Evans waterloze koelvloeistof klassieke autoEvans waterloze koelvloeistof prep fluidEvans waterloze koelvloeistof racemotoren quads