Roadtrip maken met jouw oldtimer

Oldtimers en de zon!

Het is prachtig weer en de vooruitzichten blijven goed. Dit is de mooiste tijd om met een oldtimer er op uit te gaan. Vooral cabrio-eigenaren zullen extra genieten. Nu is de zon ieders grootste vriend, maar ook vijand als het gaat om de invloed op klassieke auto’s. In deze nieuwsbrief een aantal tips om ultiem van de zon te genieten!

Oldtimer beschermen tegen de zon

Roadtripje maken?

Nu de zomer aangebroken is zien we steeds meer oldtimers op de weg. Groot gelijk! Met onderstaande tips ben je goed voorbereid.

  1. Check het koelvloeistofniveau en vul dit zo nodig bij. Bij hoge temperaturen kan extra verkoeling geen kwaad. Bescherm de motor met Classic Cool 180°, dit is een waterloze koelvloeistof speciaal ontwikkeld voor klassieke voertuigen en voorkomt oververhitting.
  2. Airco controle, heel fijn als deze werkt met tropische temperaturen. Anders ramen/dakje open en haren in de wind!
  3. Is de bandenspanning goed en het oliepeil nog op niveau? Vul de motorolie zo nodig bij en rijd langs een pomp voor de banden.
  4. De cabrio-eigenaren hebben geluk. Zorg goed voor de cabrioletkap om deze in goede conditie te houden. Bij het tijdelijk onderbreken van de trip en het verlaten van de auto, doe deze dicht. Dit voorkomt ook verkleuring of viezigheid van de bekleding van de auto.
  5. Heerlijk hè rijden in het zonnetje? Een ritje in de zon raden we zeker aan. Parkeren in de zon niet. De lak beschadigd door de zon, dus vermijd UV-straling buiten het rijden om.
  6. Eerder gaven we je een aantal onderhoudstips. De tip die we extra willen benadrukken: was je auto nooit in de zon of direct na een roadtrip. Dit is niet goed voor de lak en resulteert in vlekken.
  7. Neem voldoende water mee (en lekkere hapjes) voor onderweg. Vergeet ook jezelf niet te beschermen tegen de felle zonkracht met een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème.
  8. Last but not least: GENIETEN!

Ontdek de mooiste routes

Op de website van ANWB staan 47 recreatieve routes online, zoals de Zeebodemroute door de twee oudste polders van Nederland of de Sallandroute met een rijke geschiedenis. Doe je inspiratie op! Heb je zelf een mooie route? Deel dit met ons op Facebook.