Millers Oils Benelux sponsort Tulpenrallye 2018

Millers Oils Benelux heeft zich als sponsor verbonden aan de oudste autorally van Nederland, de Tulpenrallye. ‘Een perfecte match’, zegt directeur Casper Hanken van Millers Oils Benelux. ‘Motoren van klassieke auto’s kunnen problemen ondervinden als gevolg van het gebruik van moderne brandstoffen, zoals klepslijtage of corrosie in de brandstoftank en systemen. Met de motorolie en de additieven van Millers Oils kunnen die problemen ondervangen worden.’

Jubileumeditie

Dit jaar vindt de 65ste editie van de Tulpenrallye plaats. Omdat het een jubileumeditie is voert het grootste deel van de route door Frankrijk, het land waar de Tulpenrallye sterke historische banden mee heeft. Ook de eerste editie, in 1949 op initiatief van Maus Gatsonides georganiseerd, werd in Frankrijk verreden. Daar kon een veel uitdagender parcours worden uitgezet dan in het vlakke Nederland. Destijds was het een echte rally met snelheidsproeven. Sinds 1992 is de Tulpenrallye een zesdaagse regelmatigheidsrally voor klassiekers van voor 1972. Dat betekent niet dat het een gemakkelijke rally is: de auto’s en hun motoren worden flink aan de tand gevoeld.

De finish van de Tulpenrallye in 2017.

 

Exclusief

In totaal doen er dit jaar 200 teams mee. De inschrijving was op uitnodiging: het is een exclusief gezelschap dat zich op maandag 7 mei voor de start bij het Hotel Pullmann Cannes in Mandelieu-la-Napoule in Zuid-Frankrijk meldt. De oudste auto’s die meedoen, in de vintage-klasse voor auto’s tot en met het bouwjaar 1950, zijn twee Bentleys uit 1930, een Blower Le Mans en een 3/8 racer. De winnaars van afgelopen jaar, Albert Boekel en zijn navigator Remco Luksemburg, zijn dit jaar ook weer van de partij in hun Alfa Romeo Giulia 1600 S uit 1966, net als de winnaars van 2016, Alexander Leurs en navigator Peter van Hoof. Zij verschijnen aan de start in hun Opel Ascona 1.9 SR uit 1970.

De Tulpenrallye 2018 eindigt op zaterdag 12 mei bij het Château St. Gerlach in het Limburgse Valkenburg.