Waarom heb ik een klassieke motorolie nodig voor mijn oldtimer?

drmillers_banner_rechtsbovenDe toleranties (maatvoering) van de gebruikte onderdelen in de klassieke motoren zijn afgestemd op de destijds gebruikelijke motorolie. Dit was een 20w50 olie, een in deze moderne tijd klassieke motorolie. Deze olie diende om de onderdelen te smeren en om voor een bepaalde afdichting tussen de onderdelen te zorgen.

Tegenwoordig worden er dunnere oliën gebruikt, 15w40 en zelfs 5w30. De huidige techniek maakt het mogelijk om dergelijke dunne oliën te gebruiken. Maar worden deze oliën in klassiekers gebruikt, dan is de smering en afdichting niet optimaal.

Dat kan leiden tot een te lage oliedruk, gebrekkige smering en ernstige vervuiling en verdunning van de motorolie doordat er benzine bij komt.

Ook zorgt het voor een rumoerige motor, veel olieverbruik en veel afzettingen in de verbrandingsruimte door de verbranding van de in de motorolie aanwezige additieven wat weer leidt tot pingelende motoren. Daarnaast veroorzaakt het een hoger brandstofverbruik, en een moeilijker starten van de motor.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande factoren leiden tot minder soepel lopende motoren en uiteindelijk tot ernstige motorschade. Het gebruik van de juiste klassieke motorolie voorkomt al deze problemen.

Ook bij een revisie worden onderdelen met dezelfde toleranties gebruikt, anders zouden deze onderdelen niet in de klassieke motor passen. Dit houdt in dat ook voor een gereviseerde motor een 20w50 klassieke motorolie de beste keuze is.

Millers Oils verwerkt in haar klassieke motorolie de allerbeste additieven waardoor er behalve voor wat betreft de dikte van de olie eigenlijk geen sprake meer is van een klassieke motorolie. In de klassieke motorolie van andere merken zijn deze moderne additieven niet verwerkt, waardoor u eigenlijk een achterhaald product koopt.

Met vriendelijke groet,

Dr. Millers

Wilt u weten welke klassieke motorolie u nodig heeft?

Millers Oils heeft een handige wegwijzer ontwikkeld voor zowel oldtimers als youngtimers.