Wat is een brandstofadditief?

brandstofadditief millers oils

Een brandstofadditief biedt de motor extra bescherming. Het  is een chemische stof die wordt toegevoegd aan een brandstof en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de olie de motor beter reinigt, waardoor deze langer krachtiger werkt. Een brandstofadditief geeft de motor dus meer vermogen. Er zijn verschillende soorten brandstofadditieven.

Brandstofadditieven

[box style=”1″]Weet u al wat u zoekt? Bekijk hier dan direct ons uitgebreide aanbod brandstofadditieven.[/box]

Antioxidanten

Dit houdt de motorolie jong. Elke keer dat u uw motor gebruik, wordt deze namelijk een klein beetje slechter. Dat is immers met alles zo wat gebruikt wordt. De antioxidanten vertragen deze natuurlijke verslechtering, waardoor uw motor langer goed beschermd wordt. Een voorbeeld hiervan is VSPe Power Plus.

Reinigingsmiddelen

Deze brandstofadditieven houden uw motor schoon door  corrosieve zuren die tijdens de verbranding van de motor ontstaan te neutraliseren. Om uw motor roestvrij te houden adviseer ik u de Benzine Power Ecomax of Diesel Power Ecomax die tevens de octaan en cetaan verhogen.

Dispersiemiddelen

Een brandstofadditief dat ingezet wordt als dispersiemiddel verwijdert roet en andere rommel uit de motor. Het zorgt dat de olie blijft zweven en er geen verstoppingen ontstaan. Tevens maken deze middelen het ook makkelijker om het vuil tijdens de volgende olieverversing uit uw motor te verwijderen. Ik raad u aan hiervoor het brandstofadditief Engine Flush te gebruiken.

Anticorrosieadditieven

TankSafe is bijvoorbeeld zo’n brandstofadditief, wat veel gebruikt wordt als uw klassieke wagen voor langere tijd stil staat. Het voorkomt roest in uw motor.

Antislijtageadditieven

Dit type brandstofadditief beschermt de motor door een chemische laag te vormen tussen de bewegende onderdelen. Vooral tijdens het starten van de motor en wanneer u met zware ladingen rijdt zijn deze brandstofadditieven een ‘must have’. Een voorbeeld van zo’n brandstofadditief is Stop Leak.

Wrijvingsadditieven

Deze brandstofadditieven verminderen de wrijving, oftewel de weerstand tussen bewegende onderdelen. Voor de races en rally’s hebben deze al in onze motorolie geïntegreerd, dankzij nanotechnologie. De Nano olie van Millers Oils zorgt absoluut voor de minste weerstand.

brandstofadditievenBrandstofadditief met een missie

Millers Oils heeft ook additieven met zeer specifieke doeleinden, zoals ethanolkillers, injector reinigers, klepzittingen smeren en roetfilters reinigen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Millers

[box style=”1″]

Vind het juiste additief voor uw klassieker bij Millers Oils Benelux

 

High Performance Brandstofadditieven

Motorsport BrandstofadditievenOldtimers BrandstofadditievenYoungtimers Brandstofadditieven We helpen u met plezier bij het maken van de juiste keuze, vraag ons gerust om hulp.[/box]