Wilt u met de blauwe kentekenplaat rijden?

blauwe kentekenplaatAlle auto’s met een datum eerste toelating (DET) van voor 1 januari 1978 mogen sinds dit jaar met blauwe kentekenplaat rijden. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt in de cijfer- of lettercombinaties. Dat is het gevolg van een wijziging in de APK-keuringseisen per 1 januari 2016.

De wijziging is te vinden in paragraaf 3 van de APK aanvullende permanente eisen. Hierdoor is het zelfs mogelijk met de huidige nieuwe kentekenreeks van een groep van 2 letters, 3 cijfers en 1 letter om blauwe kentekenplaten te voeren.

Voor de meeste liefhebbers van oldtimers is het rijden met de ouderwetse blauwe kentekenplaat een belangrijk aspect van het totale uiterlijk. Vooral de oude witte combinatie van 2 letters en 4 cijfers op de blauwe kentekenplaat levert voor de eigenaren het ultieme klassieke gevoel op.

Rijdt u (officieel) nu met gele kentekenplaten, dan kunt u wanneer u aan de voorwaarden voldoet bij de RDW de blauwe kentekenplaat aanvragen. Tevens is het mogelijk een historisch kenteken te krijgen. Hoe u een blauwe kentekenplaat bemachtigt, leest u op de website van de RDW waarbij we de kanttekening maken dat deze nog niet volledig is bijgewerkt.

>> RDW.nl > Kenteken omwisselen voor historisch of oorspronkelijk kenteken
>> RDW.nl > Rijden met donkerblauwe kentekenplaten

Wat kiest u? De gele of blauwe kentekenplaat?

Als u de keuze hebt, welke kentekenplaat heeft dan uw voorkeur? Geel , blauw of maakt het u niets uit? En wat doet u als u geen keuze hebt en met gele kentekenplaten moet rijden?