Winter: de beste tijd om olie te vervangen

wegwijzer welke olie deel 1

wegwijzer welke olie deel 1De temperatuur daalt rap, de bladeren vallen eveneens omlaag. Ook de regen komt met bakken regendruppels tegelijk naar beneden. Daarom geven we de volgende wintertip om uw oldtimer goed de winter door te laten komen.

De beste tijd om olie te vervangen is volgens ons team van experts aan het einde van het rijseizoen. Kies zorgvuldig uw olie, let daarbij goed op de viscositeit en monograde of multigrade en kijk goed naar de bouwjaar van de motor en een aantal andere technische zaken.

Om het praktisch te houden, hebben we de Wegwijzer Olie Verversen voor klassieke wagens voor u gemaakt. Het moederbedrijf in Engeland heeft tevens een Wegwijzer Olie verversen voor moderne wagens gemaakt.

Staat uw oldtimer voor langere tijd stil, dan raden we aan eerst de klassieke conserveringsolie te gebruiken die extra additieven tegen roest bevat. Wanneer u gaat rijden, hoeft u deze olie pas bij 3000 kilometer weer te verversen voor de gebruikelijke klassieke olie tijdens het rijden.

Door tijdig de olie en het oliefilter tijdens de winterstalling te vervangen, voorkomt u dat de motorolie verzuurt en voor condensatie zorgt als de wagen lang stil staat. Het daarom tevens aan te raden ook het oliefilter te vervangen en de motor goed door te spoelen, voordat er nieuwe olie aan toegevoegd word. Kijk ook goed naar eventuele olielekkage.

[box style=”1″]

Wat is uw wintertip?

Hebt u nog een goede suggestie voor wanneer uw auto stil staat? Deel het dan met ons. Dat kan via het reactieformulier hieronder of via de Facebook reactiebox.  [/box]

Geef een reactie