Millers Oils sluit deal met Caterham

caterham

Millers Oils heeft onlangs zijn grootste deal getekend in haar 127-jarig bestaan door de gekozen smeermiddelenleverancier voor Caterham Cars te worden. Deze Britse autofabrikant begon oorspronkelijk met het bouwen van lichtgewicht sportauto’s en neemt inmiddels deel aan de Formule 1. Millers Oils zal zowel de gewone wagens als motorsportwagens onder meer van Nanodrive motorolie en nanodrive versnellingsbakolie voorzien.

‘Ik heb gewerkt met Millers Oils tijdens het motorsportseizoen vorig jaar en we zijn bij Caterham Cars erg onder de indruk van de resultaten die het opleverde en de technische ondersteuning die we er bij kregen’, vertelt George Campbell, Engineering Development Manager bij Caterham. ‘Hun toewijding aan onderzoek & ontwikkeling is uitzonderlijk en we zijn verheugd om zo nauw samen te werken met hen op onze voertuigtoepassingen.

Voordelen

De samenwerking heeft grote voordelen voor beide bedrijven. De technische gegevens en feedback van Caterham geven Millers Oils waardevolle inzichten in de prestaties van haar smeermiddelen tijdens verscheidene toepassingen, waardoor het Research & Development-programma van Millers Oils de Nanodrive motorolie en Nanodrive versnellingsbakolie gericht verder kan ontwikkelen.

 

De analyses die Millers Oils op zijn beurt uitvoert stelt Caterham in staat om de prestaties en de duurzaamheid van zijn voertuigen te monitoren, waardoor onderdelen zoals aandrijfassen beter ontworpen kunnen worden. De samenwerking is dus absoluut een win-win situatie.