Lego racewagens: Ferrari F40, Porsche 911 en straks de Caterham 7

lego caterham seven

lego caterham seven LEGOLAND – Voor de race- en rallyliefhebbers en de fans van Caterham, Ferrari en Porsche is er leuk nieuws. De Ferrari F40 en de Porsche 911-GT3 RS zijn in Lego verkrijgbaar. En vanaf 1 oktober is ook Caterham 7 620R in Lego te verkrijgen.

De Caterham bestaat uit 771 steentjes en meet 28 centimeter in de lengte, 14 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte. De motorkap is demontabel en dat legt een miniatuur van de Duratec-motor bloot. Een viertal krikken zitten er eveneens bij. Waarschijnlijk is deze lego wagen eind dit jaar verkrijgbaar.

[embedvideo type=”youtube” id=”2MbOp_4CmhM”]

 

lego porsche 911 gt3 rsLego Porsche

De Porsche 911 GT3 RS is ongeveer 17 cm hoog, 57 cm lang en 25 cm breed en bevat meer dan 2700 legostenen. In de doos zit een speciaal verzamelaarsboekje waarin de geschiedenis van LEGO Technic en de Porsche GT-wagens wordt beschreven. Deze Porsche van Lego heeft beweegbare deuren en een gedetailleerde 6-cilinder boxermotor met bewegende zuigers.

De Lego Porsche heeft een oranje carrosserie, rode veren, gedetailleerde koplampen, achterlichten en remklauwen en velgen met laagprofiel-banden. Ook is er een een gedetailleerd dashboard, echt werkende versnellingen, stuur met schakelhendels, race-stoelen en een handschoenenvak met uniek serienummer.

[embedvideo type=”youtube” id=”L5wy0YhCuuA”] lego ferrari f40

Lego Ferrari

De Ferrari F40 heeft allerlei bewegende onderdelen, zoals de deuren en de motorkap aan de achterzijde. Het Lego-model wordt voorzien van een replica van de 479 pk sterke V8 met dubbele turbolader uit de echte F40, die je uit de auto kunt halen. 1158 Legostenen gaan in deze Ferrari en dat maakt dit model 8 cm hoog, 27 cm lang en 14 cm breed.

Ook heeft de Lego Ferrari speciale deurhandvatten, een stuur met Ferrari logo en de twee rode racestoelen. Onder de klep aan de voorkant vind je een bagageruimte en gereedschap. En tevens is er een een speciaal voorruitelement met opdruk.

[embedvideo type=”youtube” id=”Pl-TKIp-A8k”]

 

Behalve racewagens zijn ook de Volkswagen Beetle, de Mini Cooper Mk VII en de Volkswagen T1 Camper Van in legosteentjes nagebouwd.