Ethanol schadelijk voor klassieke wagens

Ethanol in brandstof, we kennen het bij de E10 brandstof die verkrijgbaar is bij de pomp. Ethanol en klassieke wagens gaan niet goed samen!

Ethanol breekt snel af, waardoor de brandstof octaan / cetaan verliest. Dit kan leiden tot kloppen, pingelen en een slecht startende motor. Ook tast ethanol rubber aan, denk aan pakkingen, slangen en afdichtingen. Daarnaast zorgt ethanol voor corrosie in de veelal stalen tanks van de oldtimers. Het vervuilt de tank en het brandstofsysteem met gomresten, wat leidt tot verstopte filters, injectoren en carburateurs.

Meer over ethanol en oldtimers

 

Wapenen tegen ethanol

Om de negatieve effecten van ethanol tegen te gaan biedt Millers Oils al jarenlang een aantal vertrouwde oplossingen aan, de ethanolkillers EPS, VSPe Power Plus en VSPe Multishot. Deze additieven bestrijden niet alleen ethanol, ze verhogen tevens het octaangetal. De VSPe additieven zijn ook nog eens loodvervanger, wat dus een 3 in 1 oplossing kan zijn voor veel klassieke auto’s. En dat wordt nu meer en meer ontdekt in België.

Millers EPS
Beschermt tegen brandstofcorrosie en de afdichtingen (keerringen).

Millers VSPe Power Plus
Tevens: beschermt tegen ethanol corrosie, het inslaan van de klepzetels, voorkomt voorontsteking (pingelen), verhoogt het octaangetal, reinigt het brandstofsysteem en de injectoren.

Millers Tank Safe
Beschermt de brandstoftank en het systeem tegen corrosie bij langdurige stilstand.

Bekijk producten in onze webwinkel