Geavanceerde smeermiddelen, olie en brandstofadditieven

Een oldtimer is een voertuig waarvan het model al lange tijd niet meer gefabriceerd wordt.

Bij een auto spreekt men doorgaans van oldtimer als deze periode meer dan 25 jaar is. Voor andere voertuigen, zoals een bromfiets of een motorfiets rekent men een periode van meer dan 30 jaar.

De klassieke automarkt maakt, zonder enige twijfel, momenteel een wereldwijde opleving door. Steeds meer historische voertuigen worden door een groeiende groep liefhebbers opnieuw tot leven gebracht. Hun liefde voor de klassieker gaat veel verder dan alleen het restaureren en bewaren van een voertuig. Vrijwel alle eigenaren van deze classic cars repareren en onderhouden hun voertuigen dusdanig dat deze nauwkeurig blijven voldoen aan de originele bouwspecificaties.

Waarom Millers Oils in mijn oldtimer?

De toleranties (maatvoering) van de gebruikte onderdelen in de klassieke motoren zijn afgestemd op de destijds gebruikelijke motorolie. Dit was een 20w50 olie, een in deze moderne tijd klassieke motorolie. Deze olie diende om de onderdelen te smeren en om voor een bepaalde afdichting tussen de onderdelen te zorgen. Bekijk al onze geschikte oliën voor oldtimers.

Dunne oliën niet voor klassiekers

Tegenwoordig worden er dunnere oliën gebruikt, 15w40 en zelfs 0w20. De huidige techniek maakt het mogelijk om dergelijke dunne oliën te gebruiken. Maar worden deze oliën in klassiekers gebruikt, dan is de smering en afdichting alles behalve optimaal.

Allerbeste additieven voor oldtimers

Millers Oils verwerkt in haar klassieke motorolie de allerbeste additieven waardoor er behalve voor wat betreft de dikte van de olie eigenlijk geen sprake meer is van een klassieke motorolie. Een brandstofadditief biedt de motor extra bescherming. Het  is een chemische stof die wordt toegevoegd aan een brandstof en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de olie de motor beter reinigt, waardoor deze langer krachtiger werkt. Een brandstofadditief geeft de motor dus meer vermogen. Er zijn verschillende soorten brandstofadditieven.

In de klassieke motorolie van andere merken zijn deze moderne additieven niet verwerkt, waardoor u dus eigenlijk een achterhaald product koopt.

Ethanol Killers

Ethanol en oldtimers gaan niet samen. Ethanol brengt schade in de vorm van corrosie, inslaan van de klepzetels en het pingelen wat bij veel oldtimers voorkomt. Om schade van ethanol te voorkomen heeft Millers Oils een assortiment aan Ethanol Killers ontwikkeld.

Alle producten hebben wij in voorraad en kunnen wij snel bij u leveren, zodat uw oldtimer weer snel in orde is en veilig de weg op kan. Neem een kijkje in onze webwinkel!